Sök
  • Maiju ja Kari Kasanen

Mummonmökistä kalastajan taloksi


Luonnonmukainen ja ekologinen rakentaminen ovat tämän päivän kestävä ja laadukas trendi. Ajaessamme ensi kertaa sisään Calliolan portista helmikuussa 1997 olimme enemmän kuin ihastuneita. Tätä tunnetta olemme saaneet jakaa ystäviemme ja kaikkien Calliolan vieraiden kanssa jo lähes 21 vuoden ajan.

Siitä hetkestä lähtien ei perheellämme ole ollut vapaa-ajalla ongelmia. Neljätoista vanhaa saaristolaisrakennusta, monipuolinen pihapiiri sekä meri on pitänyt meidät puuhakkaina ja vieraamme tyytyväisinä. Jo kahden vuosikymmenen ajan olemme huolella ja hellällä kädellä uudistaneet Calliolaa ja remontoineet sekä rakentaneet toinen toistaan innostavimpia tiloja vieraidemme käyttöön. Vanhan navetan muuttaminen laadukkaaksi lähiruokaravintolaksi ja monipuoliseksi kokous- ja juhlakokonaisuudeksi on ollut mahtava oppi ja kokemus. Matka saaristolaistilan vanhasta navettarakennuksesta ja venevajasta kokous- ja juhlatiloiksi tai entisen vedenpuhdistamon muutos korkeatasoiseksi saunaksi on ollut tuhansien tuntien palkitseva ja innostava työ.

Calliola ei ole vain taloja saaressa, se on saariston helmi, josta pitää nauttia. Perheyrittäjinä olemme vahvasti panostaneet tunnelmien luomiseen niin persoonallisen paikan kuin ystävällisen ja välittömän palvelun muodossa. Nyt on Calliolan ”Mummon” aika uudistua ja vanhojen hirsiseinien päästävä kertomaan vuosisadan tarinaa.

Viehättävä hirsitalovanhuksemme on tarkoin tutkittu ja uudistustyöhön on lähdetty parhaissa mahdollisissa käsissä huolellisesti suunnitellen. Pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Päivi Bergrothin ja StudioBergrothin sekä oman rakentajatiimimme kanssa uudistamme pienen talovanhuksemme vastaamaan Calliolan vieraiden tarpeisiin ja ilahduttamaan uusia ja vanhoja juhla- ja yritysvieraitamme. Jää nähtäväksi kuinka moni tulevista hääpareistamme valitseekin uudistuvan hirsitalomme hääsviitikseen tai kokousvieras yritystapahtuman majoitustilaksi.

Sydämellisesti tervetuloa Calliolaan!

Calliolan vauhdikas tarina on täynnä suomalaista saariston historiaa ja elämää. Meren rannalla, Rågön saarella Raaseporin Snappertunassa sijaitseva saaristolais- ja maanviljelystila muuttui 1960-luvulla oopperalaulaja Timo Mustakallion omistuksessa lomakyläksi. Sen jälkeen Calliola toimi SKOP:n henkilöstön lomakylänä. Vuonna 1997 Calliolan historian lehti kääntyi. Tunnettu koulutus- ja konsulttialan yrittäjäperhe Maiju ja Kari Kasanen hankkivat Calliolan omistukseensa ja huolelliseen hoitoonsa. Maijun ja Karin haaveena oli suunnitella ja toteuttaa erilainen, laadukas ja kodinomainen paikka kokous- virkistys- ja juhlakäyttöön. Työtä on tehty suurella sydämellä ja tänään Calliola tunnetaankin monipuolisista ja tunnelmallisista tiloistaan, huippukokkien valmistamasta lähiruoastaaan sekä asiakkaita lämmöllä palvelevasta henkilökunnastaan. Calliola on paikka, jonne kerran käytyään haluaa palata uudelleen.


299 visningar0 kommentarer
TA KONTAKT

Calliola – Vid havet i Raseborg

Rågövägen 315, 10710 Snappertuna.

Tel. +358 201 600 888 / försäljning

Tel. +358 400 163 632 / Calliola

e-post: calliola@calliola.com

© 2017 Calliola

  • Grey Google Places Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
ToimistoSissit_suosittelee_banneri_valko
BicycleFriendly_Finland_valkoinen.png